29 okt 2012

Nieuws (archief t/m 29 oktober 2012)


Vrijwilligersdag 12 mei 2012

(bericht geplaatst op 14 mei 2012)
Zaterdag 14 mei was er in Wijchen in Shree Raam Mandir (de Wijchense Hindoestaanse tempel) een gezellige dag georganiseerd voor iedereen die in de afgelopen periode vrijwillig aan het werk geweest is in Bal Anand of op Umang.
Zoveel mogelijk mensen zijn per email uitgenodigd voor deze gezellige dag en ook miss Sulu Kalro zelf was hierbij aanwezig!
Onder het genot van lekkere hapjes kon iedereen kijken naar foto’s en video’s van ons prachtige project en de dag werd afgesloten met een heerlijke Indiase maaltijd.
Voor herhaling vatbaar! En hopelijk komt dan iedereen!

Green experience de komende vier jaar verbonden aan Umang en Bal Anand!

(bericht geplaatst op 14 mei 2012)
In december is een groep studenten van de Groene Campus werkzaam geweest op Umang en in Bal Anand (waarschijnlijk heeft u dit al elders op de site gelezen).
Goed nieuws: dit jaar gaat er opnieuw met een groep studenten aan de slag op Umang!!
En nóg beter nieuws: de komende vier jaar zal de Groene Campus verbonden blijven aan Umang en Bal Anand!!

Van hun verblijf in december is inmiddels ook een prachtige film gemaakt door de student media die ook mee op reis was.
WIj nodigen u van harte uit de film hier te bekijken:

Meer over dit project en een blog dat de studenten bijhielden vindt u op: http://www.greenexperience.eu/nl/projectlanden/india

Update vanuit India

(bericht geplaatst april 2012)
Eind maart is er weer een bezoekje aan India gedaan door één van onze bestuursleden. Deze keer heeft Hieke in India in (helaas maar) één week tijd veel punten besprokenen bekeken rondom zowel Bal Anand als rond Umang.

Het was geweldig om te zien hoe alles inmiddels draait op Umang!
Niet alleen is het er prachtig groen en doen de gewassen (met dank aan de geweldige aanleg door de studenten van de Groene Campus in december) het er uitstekend, maar ook waren de bewoners er zichtbaar happy en thuis! Het voelde als een warm bad en het geluk en plezier spat van de bewoners af. Prachtig om te zien!
Verjaardagen van de bewoners en lokale feesten worden uitgebreid gevierd (zoals dat ook bij gewone Indiase gezinnen gaat) met taart en lekker eten, iedereen heeft z’n eigen plek en eigen taken, iedereen helpt elkaar wat dat kan en kent de problemen van elkaar waar ze elkaar ook zo mogelijk bij helpen….
In de weekenden komen er steevast wat ‘kleintjes’ vanuit Bal Anand logeren bij hun ‘grote broers en zussen’ op Umang en ook dat is een feest om te zien.

De gewassen doen het zoals gezegd prima en in de buurt zijn er al een paar afnemers voor fruit, aardappelen en rijst gevonden. Dat is mooi want zo wordt er ook ter plaatse geld verdiend!
En ook de dieren gedijen goed op Umang. Hoewel het kippenhok een kleine aanpassing nodig had om roofdieren buiten te houden.
De koe is zwanger en hopelijk wordt er binnenkort een kalfje geboren zodat de koe daarna ook melk zal gaan geven.

Het personeel dat werkzaam is op Umang bestaat vrijwel volledig uit mensen die met hun gezin in de piepkleine dorpjes rondom Umang wonen en nu een goed inkomen verdienen met hun werk op Umang. En het is mooi om te zien dat zij hun werk niet alleen doen vanwege dat inkomen maar dat ook zij ook zichtbaar met veel werken op het terrein en met de bewoners.
Ook zij zijn echt onderdeel geworden van de ‘Umang familiy’.

Rondom de bouw was het een beetje stil. Omdat de vorige aannemer zijn afspraken niet goed na kwam was er in de afgelopen periode enige vertraging ontstaan de voortgang. Maar inmiddels is er een nieuwe aannemer gevonden (van goede naam en faam!) en inmiddels is de bouw weer hervat.
Kortom: aan alle kanten is voortgang zichtbaar en merkbaar en het is bijna niet te geloven dat wij in slechts zes jaar tijd zo’n eind gekomen zijn met elkaar!

Miss Sulu Kalro in India onderscheiden met een award

(bericht geplaatst 25 januari 2012)
Op 20 januari werd Sulu Kalro, de directrice van Bal Anand onderscheiden met een award. Zij was hiervoor voorgedragen door haar studiegenoten van ’the womans’ Christian College’ in Chennai waar zij ooit is afgestudeerd.

Ze kreeg de award voor alle tijd die ze in de afgelopen jaren gestoken heeft in het promoten van adoptie (binnen India) van gehandicapte en verlaten kinderen èn ook voor haar werk rondom de realisatie van Umang waar mensen met een een geestelijke handicap menswaardig kunnen leven.

Het was een erg emotioneel moment voor haar toen zij, in het bijzijn van haar zoon en broer, de award in ontvangst mocht nemen.
En uiteraard waren wij hier ook erg blij met die mooie nieuws!

sulu award

 

Marathon Mumbai…. Met deelnemers van Umang!

(bericht geplaatst 15 januari 2012)
Vandaag ontvingen wij via facebook wel heel leuk nieuws…. Ekra, Munna, Vansh en Udyogi hebben namelijk meegedaan aan de Standard Chartered Marathon Run in Mumbai. Dit is een grote, internationale marathon waar naast de officiele marathon afstanden (hele en halve marathon) ook een afstand voor gehandicapten en rolstoelers is uitgezet.
Onze kinderen hebben meegedaan aan de aangepaste afstand voor gehandicapten en rolstoelers en alle vier hebben ze de loop met succes volbracht!
Wij zijn apetrots!!!! Hopelijk kunnen we binnenkort ook wat foto’s aan u laten zien!

Het is overigens de wens van bestuurslid Hieke Postma ook deze marathon (de halve marathon) ook eens te lopen zodat zij samen met onze bewoners deze sportieve prestatie kan leveren…. Uiteraard liefst mèt gesponsorde kilometers…. dat u dat dus maar alvast weet 🙂
Een link naar deze (grote!) marathon: http://www.procamrunning.in

 

Opbrengst oliebollenactie is bekend: € 1650,- !

(bericht geplaatst 9 januari 2012)
De opbrengst van de oliebollenactie had u nog van ons tegoed. En… deze is bekend!!
Er is maar liefst € 1650,- voro onze stichting opgehaald en daar zijn we natuurlijk ongelofelijk blij mee!!
Lees hier nog meer over deze actie >>>>

Nieuwe foto’s

(bericht geplaatst 2 januari 2012)
Wij ontvingen weer enkele prachtige recente foto’s uit India die wij u niet willen onthouden!
Klik op de afbeeldingen voor een grote versie…..

Oliebollenactie in Barendrecht was groot succes!

(bericht geplaatst 1 januari 2012)
De Oliebollenactie die voor onze stichting gehouden werd door de PKN kerk te Barendrecht was weer een groot succes.
Hoeveel de actie opgeleverd heeft laten wij binnenkort weten.
Lees hier nog meer over deze actie >>>>

Een koe… Mogen wij u presenteren: Lakshmi !!!

(bericht geplaatst december 2011)
Nog een goed nieuwtje…. De zo lang verwachte koe is op Umang is aangekomen!
Toon Borst, de muntenman uit Amsterdam die al zo lang geld voorons inzamelt met zijn beroemde muntenactie wilde deze koe erggraag sponsoren maar het duurde even voor het dier ook werkelijk op Umang gehouden kon worden.
Nu is het zo ver: de koe is er!! Samen met óók nog eens 11 kippen!
Mede ook dankzij sponsoring van de lokale bevolking (fantastisch!!) en dankzij inzet van de leerlingen van de green experience die de inrichting van de koeienstal etc. gerealiseerd hebben.

koe-umang

(aankomst van de koe – op de foto: Frans van Maasakkers(?), docent van de green experience. En op zijn voorhoofd zit geen bloed maar een iets uitgelopen tikka)

 

Bouw van hospitaaltje

(bericht geplaatst december 2011)
Ook op onze wensenlijst stond een hospitaaltje, in de toekomst bemand door een verpleegkundige, dat kan dienen als een ziekenboeg voor onze bewoners maar waar ook mensen uit de omliggende dorpjes terecht kunnen voor eerste hulp. Geen overbodige luxe!
Wij waren dan ook heel blij toen de Z.W.O Werkgroep van de Protestantse Gemeente Roermond ons onlangs toegezegde om over een termijn van 3 jaren met een bijdrage
van € 16.000 de financiering voor haar rekening te willen nemen van dit hospitaaltje!
Hijmen Trompetter, penningmeester van de Z.W.O werkgroep heeft op 19 november, op Umang (!!) de eerste klap mogen geven op de grond waar het hospitaaltje gebouwd gaat worden (zie foto).
Voorafgegaan door de noodzakelijke Indiase rituelen. Het komend jaar zal dit hospitaaltje dan ook werkelijk gaan verrijzen!

hijmen trompetter slaat 'eerste slag' hospitaaltje Umang

Nu ook snel plaats voor onze kleintjes op Umang!

(bericht geplaatst december 2011)
In de afgelopen periode zijn een flink aantal dingen aangepakt en het komende jaar gaan we dan ook beginnen met het realiseren van nieuwe punten van het ‘wensenlijstje’.
Zo zal zo spoedig mogelijk begonnen worden met de bouw van het cottage (huisje) waar onze bedlegerige kleintjes kunnen gaan wonen.
Uiteraard zal deze cottage de nodige voorzieningen krijgen om deze kinderen goed te kunnen verzorgen en zullen er ook goed gekwalificeerde verzorgsters ingezet gaan worden zodra de kinderen er wonen.

 

Vrijwilligershuis

(bericht geplaatst december 2011)
In het kader van de huisvesting van de vrijwilligers en stagiaires op Umang en in Bal Anand staat voor het komende jaar (2012) ook de bouw van een vrijwilligershuis gepland. De vrijwilligers kunnen dan een eigen plekje krijgen om zich af en toe even terug te trekken tijdens hun werk.

 

The Green Experience

(bericht geplaatst december 2011)
En over vrijwilligers gesproken! Begin December is er een groep van 15 studenten en 3 docenten van de Groene Campus (een school voor VMBO en MBO) voor drie weken aan de slag geweest in Bal
Anand en op Umang. En zij deden geweldige dingen!
Meer over dit project en een blog dat de studenten bijhielden vindt u op: http://www.greenexperience.eu/nl/projectlanden/india

green experience

Kerst-gebaar naar het personeel

(bericht geplaatst december 2011)
Het komende jaar willen wij onder meer eens een beetje meer aandacht gaan besteden aan het welzijn van het personeel dat werkzaam is op
Umang en in Bal Anand.
Wij willen het beste voor de kinderen van Bal Anand maar ook willen wij het welzijn van de gezinnen van het personeel dat zich zo liefdevol inzet voor ‘onze’ kinderen, niet uit het oog verliezen! Zij krijgen weliswaar een salaris maar dat is geen vetpot en wij vinden dat zij zo nu en dan ook iets extra’s verdienen.
Daarom hebben wij besloten dat wij alle medewerkers van Umang en Bal Anand dit jaar een extra financiële bijdrage willen geven zodat ook zij eens iets extra’s kunnen doen voor hún eigen gezinnen!

stichting bal anand

Loon naar werken voor de bewoners

(bericht geplaatst december 2011)
U was al op de hoogte van het feit dat de bewoners van Umang al naar gelang hun fysieke conditie werk doen in de keuken, op het land of bij het maken van sieraden en andere producten.
Miss Sulu Kalro (en wij) vonden echter dat zij hiervoor dan ook eigenlijk een loon zouden moeten krijgen: een extraatje waarvan zij wat leuke dingen voor zichzelf kunnen kopen!
Om die reden krijgen de bewoners daarom allemaal een salaris van 10 rupee per dag

(bijgaande foto rechts afkomstig van de leerlingen van de green experience: Bittoo aan het werk in het veld)

Nieuws Toon Borst, de muntenman

(bericht geplaatst november 2011)

Op donderdag 24 november werd op Nederland 2 om 17.05 een door de filmploeg van EO gemaakt filmpje uitgezonden.
Binnen het kader van het programma van Nederland Helpt trad Toon Borst dan op als Helpende Hollander..
Uitzending gemist?

Bekijk hem hier:

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

toon borst indiatoon borst india bal anandtoon borst helpende hollander

Aftrap bouw hospitaaltje

(bericht geplaatst okt 2011)
Met de toezegging van de De Z.W.O Werkgroep van de Protestantse Gemeente Roermond om over een termijn van 3 jaren met een bijdrage van € 16.000 de financiering voor haar rekening te willen nemen, kunnen we nu daadwerkelijk de plannen voor de bouw van een hostpitaaltje op het terrein van Umang door gaan zetten!
Wij houden u op de hoogte en zijn uiteraard veel dank verschuldigd aan de kerk in Roermond!!

hospitaaltje umang

Ambassadeur Leena ontmoet koningin Beatrix!

(bericht geplaatst 11 oktober 2011)
Onze ambassadeur Leena de Wilde mocht tijdens een bijeenkomst van het Prinses Beatrix Fonds onze Koningin de hand schudden!
En Leena kennende heeft zij Hare Majesteit Koningin Beatrix ook op het bestaan van onze stichting geattendeerd. Bijzonder!

leena de wilde met koningin beatrix

 

Webwinkel geopend!
webwinkel producten india

(bericht geplaatst 19 september 2011)
Het idee bestond al langere tijd maar tot nu bleef het er telkens nog wat bij.
Maar nu er op Umang steeds meer producten gemaakt worden móest hij er gewoon komen: onze webwinkel!
Ambassadeur Akke Haagsma heeft de zorg voor deze winkel op zich genomen en verzorgd ook de afwikkeling en de verzending van bestellingen.
In deze winkel verkopen wij producten gemaakt in India waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Stichting Welzijn Kinderen Bal Anand.
Een deel van deze artikelen is afkomstig van sponsoren en het andere deel bestaat uit handgemaakte artikelen gemaakt door onze bewoners.

Wij nodigen u van harte uit eens een kijkje te nemen. En niet alleen nu maar zeker ook de komende tijd wanneer de winkel meer gevuld zal worden.
NEEM EEN KIJKJE IN ONZE WINKEL!

 

En deze ontvingen we via de mail! 🙂

(ontvangen 4 augustuss 2011)… Met dank aan Gert Jan en Julie

stichting welzijn kinderen bal anand india

Fragmenten van mail uit India… hoe gaat het er nu?

24 Juni 2011…. Vertalingen van een fragment uit de mail:

Gister (23 juni red) was een geweldige dag op Umang. We vierden er de verjaardagen van Bittoo (11 juni), Payal (15 juni) en Sujit (15 juni) op één dag. Het feestje werd gesponsort door een lokaal Indiaas technisch bedrijf en iedereen genoot er enorm van!
Bijgaand een paar foto’s….

verjaardag 2011 verjaardag 2011

De bewoners zijn gelukkig en het leven op Umang is gestabiliseerd.
GertJan en Julie (die momenteel op Umang verbliljven red) zijn erg populair bij de bewoners en zelf hebben zij het ook naar hun zin.

 

Juni 2011…Vertalingen van een fragment uit de mail:

….Gister hebben we Faruqh zijn verjaardag gevierd en ook Daisy haar verjaardag hebben we gevierd met elkaar (Daisy is de vaste medewerksters op Umang die de dagelijkse gang van zaken coordineerd).
Het was een vrolijke gebeurtenist. Iedereen danste uitbundig en Faruqh kreeg veel cadeautjes: schoenen, sokken en zelfs wat gereedschap (?)
Hij was erg blij met zijn cadeaus. En op zijn verjaardag hebben we ook 2 kinderen, vrienden van hem, over laten komen vanaf Bal Anand.
Eén ding was wat minder leuk: Zubin had namelijk een epileptische aanval….

…. We hebben ook wat nieuwe mensen onder het personeel. Een van hen is Naresh. We hebben aldoor contact met hem voor in geval van nood… hij woont aan de overkant van de straat!
Hij is een goede hulp voor Daisy en werkt verder vooral mee op het land. Hij zorgt voor productie op de boerderij.
Verder verzorgt hij de inkoop voor Umang van melk, fruit, eieren en groenten die we niet zelf verbouwen…..

….De regens zijn behoorlijk begonnen in Mumbai en ook in Karjat. Ze geven veel schoonheid aan de omgeving en hebben ook eindelijk een klimaatverandering gebracht op Umang.
We hebben veel groenten verbouwd inmiddels: komkommer, granen, aubergine, groene peper (lady’s finger).. om maar wat te noemen.
We hebben ook rijst verbouwd en geloof het of niet… ook aardbeien!!….

…..Wat betreft de gezondheid van de bewoners: We hebben inmiddels iedereen (alle bewoners) een gebitscontrole laten ondergaan in Karjat. Razia moest zelfs even terug naar Bal Anand omdat bleek dat zij meerder tanden moest laten trekken in Mumbai. Haar tanden zijn in slechte conditie.
Bittoo is ook even in Bal Anand voor wat onderzoek en voor een rontgenfoto van zijn borstkas…..

juni 2011 umangjuni 2011 umang juni 2011 umang

Bas bezoekt de ‘jarige’ Toon Borst

26 juni 2011, Kinderboerderij ’t Brinkie in Amsterdam Zuid-Oost.
Bas van Ham samen met Toon Borst (de Muntenman). Dezelfde Toon die 27 jaar geleden ’t Brinkie oprichtte. Samenbindende factor tussen beiden: UMANG. Toon is een hele belangrijke donateur voor ons en we hebben inmiddels heel veel (geld) aan hem te danken.

stichting welzijn kinderen bal anand stichting india toon borst

Miss Sulu op bezoek in Nederland bezoekt de Hartekamp in Heemstede

Op maandag 6 juni 2011 bezocht mevrouw Kalro, samen met Karin Wiering en Bas van Ham, de Hartekamp in Heemstede. De Hartekamp geeft zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Hier wordt een bezoek gebracht aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor de verbouw van groenten, fruit en bloemen. Lekker beschut tegen de regen lieten we ons door deze mensen voorlichten in de grote kas die men er tot zijn beschikking heeft. Ook heeft men er een dierenafdeling met oa. koeien, geiten, paarden etc. Een waardevolle dag!

stichting welzijn kinderen bal anand india

 

“Benefietstocht” Zutphen

ZUTPHEN – Een vijftal Zutphense vrouwen heeft geld ingezameld door middel van een zogenoemde ‘Benefietstocht’. Deze tocht is gereden op 28 mei 2011 en het goede doel was onze stichting! We zij de dames zeer dankaar!!!

benefietstocht - Zutphen

V.l.n.r. Inge Schultze, Sandra Willemse,
Anita van Gastel, Esther Bentum en Elly
van der Linden.
foto: pr

 

Bekijk SBS filmpje van onze geridderde Bas van Ham online!

Hebt u de uitzending bij SBS6 gemist? Bekijk het filmpje dan hier nog een keer online!
Helaas is er geen directe link naar het filmpje maar wanneer u de onderstaande screenshot aanklikt opent zich de pagina van de SBS6 website waar u de film kunt bekijken.

ridder bas bij sbs6

 

Bas van Ham Ridder in de orde van Oranje Nassau!

29 april 2011
Op 29 april tijdens de landelijke ‘lintjesregen’ heeft ‘onze’ Bas van Ham tot zijn eigen grote verrassing een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen!
Namens de medebestuurders van de stichting èn miss Sulu Kalro was hij hiertoe voorgedragen.
Hij is geridderd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege de enorme hoeveelheid werk en tijd hij volkomen vrijwillig heeft besteed (en dat al vele, vele jaren) aan de kinderen in Bal Anand en het zijn van de grote drijfveer tijdens de opzet en ontwikkeling van Umang.
Het spreekt voor zich dat wij ontzettend trots op hem zijn!!

 

ridder basridder bas en zijn familieburgermeester

 

Aarti is verhuisd naar Umang…

April 2011
Aarti, een autistisch meisje dat tot dusver nog in Bal Anand woonde is inmiddels verhuisd naar Umang.
Ze bloeit hier geweldig op en het gaat erg goed met haar!

aarti

 

De stichting weer ‘goedgekeurd’

Maart 2011
Wij prijzen ons gelukkig met het feit dat wij in het bezit zijn van het Certificaat van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).
Één van de voorwaarden die hieraan is verbonden is dat ieder jaar een controle wordt gehouden. Deze heeft onlangs plaats gevonden en we zijn blij dat wederom alles in orde werd bevonden.

‘Organic Farming’

December 2010
Op Umang is inmiddels een professioneel team aangesteld onder leiding van Mr. Vasant Futane die een expert is op het gebied van zogenaamd Organic Farming (biologisch gewassen verbouwen).
Met zijn hulp zijn de eerste groentes inmiddels gezaaid.
Lees hier het bericht dat wij hierover uit India ontvingen (klik afbeelding)

organic farming

 

Nieuwe Secretaris!!

Per 1 december heeft onze stichting een nieuwe secretaris gevonden in de persoon van Gert Verschoor.
Gert is woonachtig in het friese Sneek en heeft zelf kinderen geadopteerd uit India waardoor hij een band met dit land en Bal Anand heeft ontwikkeld.

Muntenman in beeld!

Toon Borst, onze muntenman, is te zien op dit filmpje van AT5 (Amsterdams televisie)….
Wil je meer lezen over zijn actie en nog meer beeldmateriaal zien, klik dan hier >>

Cheque ontvangen van basisschool ‘de Ark’ in Barendrecht.

Op 11 november heft bas van Ham, samen met Joan en Siert Bolt en Aaditi en Kris een cheque in ontvangst genomen op basisschool de Ark in Barendrecht.
Het was de opbrengst van een sponsorloop, zomerfeest, workshops ed. Het geld is bestemd voor de huisjes op Umang.

Foto: De Schakel – Leonie Elzinga (klik afbeelding voor grotere weergave)

school 'de Ark' barendrecht

Rianne Boone was in Bal Anand en op Umang!

Rianne Boone, begin dit jaar afgestudeerd in de opleiding SPH, is in de afgelopen maanden zowel in Bal Anand als op Umang aanwezig geweest als vrijwilligster.
Zij heeft hier veel goed werk gedaan!
In het maandblad ‘de stroom’ verscheen deze maand een artikel over het verblijf van Rianne in India.

Lees dit artikel hier!
Klik op het artikel om de vergroting te zien…

artikel Rianne

Nog een paar foto’s van Rianne die niet in het artikel zijn geplaatst maar die wij u toch ook niet willen onthouden:

rianne boone rianne boone

Wisseling binnen het bestuur

Per 1 september 2010 heeft er binnen het bestuur een wisseling plaatsgevonden.
Hieke Postma heeft haar functie van voorzitter overgedragen aan Karin Wiering. Karin is dus nu onze voorzitter terwijl Hieke aanblijft als bestuurslid.

Opbrengst wandelactie in Zutphen

Op 10 september is er een wandelactie geweest in Zutphen (zie ook het bericht hieronder).
Karin Wiering (onze nieuwe voorzitter) en haar dochter Pooja hebben een presentatie gehouden over Bal anand en Umang.
De opbrengst (bijeengebracht door een verjaardag, de wandelactie én Zutphense vrouwen en Sherpa Trainingen) bedroeg maar liefst € 1750,- !!
Heel veel dank aan Inge en Elly, Sherpa / Trainingen, Laarstraat 22 a 7201 CE Zutphen!

actie wandelende vrouwen zutphen
Karin neemt de cheque in ontvangst

Vrouwen wandelen voor kinderen

Op 12 december vertrekken Inge Schultze en Elly van der Linden voor ruim een maand naar India. Omdat zij het reizen willen combineren met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben zij contact gezocht met onze stichting.

Hun doel is om vanuit hun vrouwelijke energie geld bij elkaar te brengen dat geheel ten goede zal komen aan Bal Anand en Umang.
Het geld zal onder andere gebruikt gaan worden voor het aanschaffen van (basis) materiaal voor de hygiëne en een onkostenvergoeding voor het team van lokale vrijwilligers. Vanuit hun activiteiten kan de wereld en de kwaliteit van leven van de kinderen vergroot worden zodat ze naar buiten kunnen en ze de zo belangrijke aandacht en knuffels krijgen.
De lokale vrijwilligers krijgen de gelegenheid om zich in te zetten voor de kinderen en in ruil daarvoor krijgen ze een gezonde maaltijd voor hun gezin waardoor ook hun situatie aanzienlijk kan verbeteren: Een WIN –WIN situatie.
Inge en Elly zullen overigens hierna ook nog voor korte tijd naar Umang gaan als vrijwilliger!

vrouwen wandelen voor kinderen - stichting welzijn kinderen bal anand - goed doel india
De dames in training – Klik foto voor vergroting

 

Een cheque van € 1.145 van de Petrus en Paulusschool in Dinteloord!

Op de Petrus en Paulusschool in Dinteloord mocht onze stichting op 2 juli een cheque van € 1.145 in ontvangst nemen. Het is de school van Cilla Kardinaal. De kinderen hebben een sponsorloop gedaan voor de roparun en voor onze stichting. De opbrengst van meer dan € 2.000 hebben we samen gedeeld.

school dinteloord

Silvan Adams en zijn vriend Wouter zamelen geld in voor Umang

Op de julimarkt in Hunsel hebben Silvan Adams en zijn vriend Wouter het geweldige bedrag van € 140,82 voor onze stichting verdiend door oud speelgoed te verkopen en door de collectebus die ze daarbij hadden neergezet.
Wij willen jullie heel erg bedanken! Jullie zijn kanjers!!!!

wouter en Silvan

 

Filmpje over Toon Borst

Wij ontvingen een filmpje over het werk van Toon Borst, onze muntenman diein de afgelopen jaren al heel veel geld voor ons bij elkaar gesprokkeld heeft.
Het filmpje laat u kennis maken met de manier waarop Toon dit doet!
Bekijk het filmpje hier >>

 

Ekra krijgt de prijs voor Best student in Academy!

Apetrots waren wij met het bericht dat Ekra het schooljaar af heeft mogen sluiten met een heuse prijs!!
Zij is namelijk Best student in Academy geworden en heeft daarvoor een oorkonde, een beker en een speciaal schild ontvangen.
Ekra zit op een speciala school voor moeilijk lerenden kinderen en doet het daar geweldig goed!
En het is mede dankzij uw donaties dat Ekra (en de andere kinderen van Bal Anand) scholing kunnen volgen en deze geweldige resultaten kunnen behalen!

(klik op onderstaande foto’s voor een vergroting!)

ekraoorkonde en prijs

 

Rushika gaat studeren!

Rushika, die al op Umang was gaan wonen gaat weer een tijdje terug naar Bal Anand.
Niet omdat zij het niet naar haar zin heeft op Umang (integendeel!) maar omdat zij gaat studeren!!
Wij kunnen u vol trots melden dat Rushika een opleiding gaat volgen zodat ze straks als leidinggevende aan de slag kan op Umang.

 

Bal Anand heeft ook een eigen website

Het kindertehuis Bal Anand heeft vanaf heden ook een eigen website in de lucht! Hierop staat allerlei informatie over Bal Anand en ook informatie over Umang is op deze site te vinden.
http://www.balanand.org

 

De eerste kinderen wonen op Umang!

Het is zo ver!! Vorig weekend (27 en 28 maart) zijn de eerste kinderen officieel verhuisd van Bal Anand naar Umang!!!
Dat is natuurlijk in India groots gevierd en een ‘delegatie’ van ons bestuur (Dilip, Bas en Karin) en onze ambassadrice Thea Adams waren er in persoon bij aanwezig.
Inmiddels zijn de eerste bestuursleden weer thuisgekomen met veel fotomateriaal.
opening umang
Wij kunnen u niet alles laten zien maar hier vindt u in ieder geval een mooie impressie>>

In bezit van CBF certificaat voor kleine goede doelen!

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat onze stichting in het bezit is gekomen van een CBF certificaat voor kleine goede doelen!
Wij waren al in het bezit van een verklaring van geen bezwaar van het CBF maar zijn nu dus nog een stapje verder gekomen!
Download hier het certificaat

 

Super opbrengst van de kerstmarkt van B.S. de Klink in Grathem!

Basisschool ‘de Klink’ in Grathem heeft met hun kerstmarkt maar liefst € 406,55 voor onze stichting opgehaald!
Op de foto neemt Thea Adams, één van onze ambassadeurs, een cheque in ontvangst van de leerlingen.
Geweldig gedaan jongens en meiden!!!! Heel erg bedankt namens de kinderen van Bal Anand en Umang!

 

Nieuwe secretaris

februari 2010
Tijdens onze laatste bestuursvergadering heeft ?Onze? Evelien ons laten weten dat zij per 1 februari af wilde treden als secretaris van de stichting.
Studie en werk gaan de komende tijdveel tijd van haar vragen en dat was voor haar niet meer te combineren
met haar secretaris-schap.
Iets dat wij vreselijk jammer vonden maar waarvoor wij alle begrip kunnen opbrengen.
Inmiddels kunnen wij melden dat wij een nieuwe secretaris hebben kunnen benoemen.
Dilip van Faassen die zelf geadopteerd is vanuit Bal Anand en een zeer warme band met Bal Anand en India heeft zal de taken van Evelien overnemen.
Meer over Dilip leest u hier>>

 

Nieuws van Sulu

Today the 6th of December has been a memorable day, and one we will never forget!

Deutsche Bank organised a run/ walk for a cause , the cause being Umang, 40 of us from Bal Anand , Children and Staff also participated. It was great fun to leave at 6:30 in the morning reach Bandra Bandstand at 7:00 a.m wear T-SHIRTS and start walking or running. I did too. We even got Razia , Sujit and Farukh from Sanjaan to participate , because it was Farukh’s wish to run the Marathon for Umang. All along he kept saying Umang! Umang! Umang! on the whole everyone was happy and excited.
We netted, as announced Rs. 5,00,000 and a long term association with Deutsche Bank. Finally some Corporate support. Does’nt it sound great. We shall send you the photos and videos but in the meantime some pictures.
With affectionate regards,
Sulu

marathon kinderen van bal anand marathon kinderen balanand

 

Het gaat goed met de bouw van Umang!

Het gaat goed op de bouw van Umang!
Dat wisten wij natuurlijk (dankzij de verslagen) al wel maar het is toch altijd weer erg fijn ook wat recente foto’s te ontvanen.

 

Grote donatie van de kerken in Wagenberg en Made!

Van de kerken in Wagenberg en Made hebben wij geweldige donaties (van respectievelijk € 200,70 en € 413,70) mogen ontvangen.
Onderstaande foto is genomen in de Kerk in Wagenberg.
Van beide kerken hebben alle vormselingen een sponsorloop voor ons gehouden! We zijn hen -mede namens ‘onze’ kinderen- heel dankbaar voor deze geweldige actie!
wagenborg-made
(fotografie: fotoanneke.nl)

 

Udyogi gaat naar school!

augustus 2009
Udyogi gaat sinds half augustus naar school! Ze gaat nu naar dezelfde school als Ekra (Spastic School).
De eerste week is ontzettend wennen geweest en ze miste haar vriendinnetjes van Bal Anand. Maar dit is uiteindelijk een geweldige stap voor haar!
Evelien Tulp is tijdens haar verblijf in India ook een paar keer op deze ‘Spastic school’ geweest en heeft gezien dat hier voor Udyogi ook heel wat mooie uitdagingen liggen.
Wie had dit een paar jaar geleden, toen Udyogi nog als een bang vogeltje op de grond lag en wegkroop voor mensen, ooit kunnen denken?
Wat zijn wij trots op haar!

 

Munna én Vansh geopereerd!

juli 2009
Munna, één van onze ‘special kids’ heeft half juli 2009 zijn eerste operatie aan zijn benen heeft gehad en de week daarop meteen een tweede operatie. Zijn operatie werd mogelijk gemaakt dankzij de donatie die we van Maria voor Anderen, vanuit het tweesteden ziekenhuis voor hem hadden gekregen.Het gaat goed met hem.
Daarna was Vansh aan de beurt.
Voor het kunnen realiseren van zijn operatie is eveneens geld vanuit donaties gebruikt. In dit geval ging het om een lokale donatie vanuit India.

Vansh en Munna doen het inmiddels allebei super. Munna is al weer in Bal Anand en is erg blij. Hij kan niet wachten om te oefenen met lopen. De andere kinderen zijn hartstikke lief voor hem, en Zuben komt vaak bij hem zitten.
En ook Vansh is weer naar Bal Anand gekomen vanuit het ziekenhuis. Hij kan niet wachten om eindelijk zijn benen te gebruiken, maar Vansh zal nog wel een pittige tijd tegemoet gaan. Als ze straks gerevalideerd zijn en het gaat goed met de boys, dan kunnen ze -net als Udyogi inmiddels- ook naar school!

 

Miss Sulu Kalro bezoekt het Brinkie tijdens hun 25 jarig jubileum!!

‘Het Brinkie’, de kinderboerderij van Toon Borst, de muntenman, die zich met hart en ziel inzet om munten te verzamelen waarvan de opbrengst naar Umang gaat, vierde op 14 juni haar 25 jarig bestaan en wij waren als bestuur mét onze ambassadeurs uitgenodigd de festiviteiten bij te wonen.
Ook miss Sulu Kalro, die toevallig net in Nederland was, was hierbij uitgenodigd en zij kwam uiteraard graag!
Wij grepen de mogelijkheid aan meteen ook onze uitgebreide bestuursvergadering te houden samen met onze ambassadrices. En deze keer dus in het bijzijn van miss Sulu Kalro zodat we de allerlaatste nieuwtjes uit haar eigen mond konden vernemen. Zo kon zij ons vertellen dat de bouw op Umang voortvarend verloopt en de verwachting is dat de kinderen er in het eerste kwartaal van volgend jaar echt, definitief kunnen gaan wonen! Miss Sulu Kalro heeft onze stichting nadrukkelijk bedankt voor de bijdragen die middels sponsors en donateurs bijeen zijn gebracht. Zonder deze bijdragen zou het absoluut niet mogelijk zijn (geweest) om Umang tot een realiteit te maken. Deze dank komt uiteraard toe aan de geldgevers dus, beste mensen, bij deze: namens miss Sulu Kalro hartelijk bedankt!

 

Officiële ingebruikname Umang en 25 jarig bestaan van Bal Anand!

In februari 2009 bestond het kindertehuis Bal Anand 25 jaar en op 17 februari 2009 werd dit dan ook groots gevierd met veel activiteiten voor en door de kinderen.
Ook de kinderen van Umang hebben hieraan meegewerkt en het werd een groot feest!
Hierna vond op 22 februari de officiele in gebruikname van Umang plaats en ook dat werd uigebreid gevierd!

Bas van Ham en Evelien Tulp waren hierbij aanwezig (uiteraard op eigen kosten!) Het was ongelofelijk om te zien wat er allemaal al gebeurd is op Umang in de afgelopen twee jaar en ook wij als bestuur waren diep onder de indruk van de voortgang!

 

Opbrengst loterij € 1300,- !!

De trekking van de loterij die Evelien Tulp samen met Anneke Wijnands organiseerde heeft inmiddels op 12 december 2009. plaatsgevonden. De opbrengst hiervan was maar liefst € 1300,- en zal uiteraard volledige ten goede komen aan onze stichting! De prijswinnaars hebben inmiddels allemaal persoonlijk bericht gehad.

 

Miss Sulu Kalro bezoekt projecten in Nederland

Mei 2008
In mei kwam miss Sulu Kalro voor een aantal dagen naar Nederland. Tijdens dat bezoek wilde ze ook heel graag een aantal Nederlandse woon- en werkinstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking bekijken omdat ze erg graag wilde weten hoe wij dat hier, in Nederland, opgezet en vormgegeven hebben.Op 31 mei bezocht ze zorgboerderij ‘Doniastate’ in het friese Stiens en tevens de winkel van TALANT in datzelfde dorp.
Op 2 juni heeft ze vervolgens een bezoek gebracht aan stichting SOVAK in Breda.

Doniastate is een kinderboerderij met een klein restaurant erbij dat helemaal gerund wordt door cliënten van Talant. Miss Sulu kreeg er een rondleiding en was zeer onder de indruk van alles wat ze te zien en te horen kreeg.
Ook de winkel in het dorp en het atelier daarachter waar de verschillende producten door de clienten zelf gemaakt worden maakten indruk op haar.

Het bezoek aan stichting SOVAK in Breda was eveneens zeer inspirerend. Ook hier werd een bezoek gebracht aan verschillende woon- en werkvormen. En omdat dit bezoek op maandag was kon ze de werkplekken ook echt in bedrijf zien. Miss Sulu Kalro heeft erg genoten van deze bezoeken en heeft er een boel ideeën bij opgedaan.

Wat miss Sulu het wel het meest aansprak en ook emotioneerde was het feit dat de mensen met een beperking hier niet ‘weggestopt’ worden, zoals in India vaak het geval is, maar gewoon onderdeel uit mogen en kunnen maken van de maatschappij!
Het is namelijk precies wat zij in India ook zo graag zou zien en wat zij voor Umang ook voor ogen heeft.

 

Udyogi is geopereerd!

april 2008
Wie eens in Bal Anand geweest is heeft haar vast wel eens gezien: Udyogi, het meisje met het ernstig misvormde, grote been.
Zij lijdt aan het Klippel Trenaunay Weber syndroom.
Een afwijking die, wanneer direct met behandeling begonnen wordt, redelijk onder controle te houden is maar die bij Udyogi, die op straat gevonden is, al zeer ernstige misvormingen had veroozaakt aan haar been.
Het leek in eerste instantie of daar niets aan te doen zou zijn. Een triest vooruitzicht.
Udyogi (’99) kon zichzelf door haar enorme misvormde been niet normaal bewegen en werd wat geplaagd door de andere kinderen.
Zij raakte steeds meer in een isolement en veranderde in een schichtig, verlegen meisje dat wegkroop als iemand contact zocht.
Gelukkig kwam anderhalf jaar geleden Elin Achterhof vrijwilligers werk doen in Bal Anand. Elin is een Nederlandse onderwijzeres die met haar man is meegekomen naar Mumbai waar hij een aantal jaren werkt voor een groot bedrijf. Elin heeft voor alle kinderen in Bal Anand veel goed werk verricht (en nog!!) maar voor Udyogi heeft zij wel extra veel betekend.
Door consequent contact met haar te zoeken, spelletjes te doen en haar overal bij te betrekken veranderde Udyogi langzaamaan weer in een blij en zelfbewust meisje.
Als ik foto’s zie van de bange Udyogi van anderhalf jaar geleden en dan die van de lachende Udyogi van nu, kan ik bijna niet geloven dat het hetzelfde meisje is!

Elin heeft echter ook bewerkstelligt dat er eens gekeken ging worden naar behandel mogelijkheden van het been en die bleken er toch wel te zijn. Helaas zou het been niet meer te redden zijn maar een amputatie (een gevaarlijke operatie in dit geval) zou Udyogi wel veel meer bewegingsvrijheid geven en, het belangrijkste, veel meer toekomst perspectief!
Voor die operatie moest Udyogi eerst aansterken want ze was maar erg magertjes en ook daarvoor heeft Elin zich 100% ingezet. Zonder de hulp van Elin zou de operatie van Udyogi niet doorgegaan zijn. En dat kon nu wel!

Op 5 april is Udyogi in een zeer goed en gespecialiseerd ziekenhuis geopereerd.
Voor Udyogi was het zwaar. Ze heeft na de operatie ook een paar nachtjes op de intensive care doorgebracht. Ze kan inmiddels, na een paar dagen, weer lachen! Eten smaakt haar nog niet zo goed maar gelukkig weet Elin dat Udyogi erg van ketchup houdt en met behulp van flinke klodders ketchup gaan er inmiddels ook weer hapjes in.

 

Evelien bezoekt onze Muntenman

Evelien heeft Toon Borst (onze muntenman) met een bezoekje vereerd en heeft daarbij niet alleen kinderboerderij ‘het Brinkie’ bezocht maar ook uitgebreid met Toon over zijn manier van geld inzamelen gesproken.
Toon Borst verzamelt buitenlands muntgeld en ook ‘ouderwetse’ guldens die hij weer op verschilllende manieren, via zijn eigen netwerk, in kan ruilen tegen euro’s. En de opbrengst daarvan gaat naar onze stichting.
Evelin was onder de indruk! En daarbij was het ook nog eens reuze gezellig.
Toon, bedankt!

 

Triest nieuws in januari 2008…

januari 2008
Helaas is het niet alleen maar vrolijk nieuws dat wij te melden hebben. Helaas is onze lieve Dimple, waarschijnlijk geboren in 1998, op 18 januari 2008 in Mumbai overleden ten gevolge van een luchtweginfectie. Zij was een prachtig maar zwaar verstandelijk gehandicapt meisje. Beroemd om haar mooie ‘smile’.
Ze zal door ons en iedereen in Bal Anand heel erg gemist worden.
Onze lieve Dimple is 9 jaar geworden.

 

Eerste presentatie in het kader van de scholenactie!

Onder het kopje ‘sponsoracties’ kunt u lezen over de scholenactie; een presentatie die wij, van onze stichting, op scholen kunnen geven op scholen die graag een project willen wijden aan India (èn daarbij iets voor onze stichting willen doen). We hebben daarvoor een hele presentatie box (de scholenbox) ontwikkeld en kunnen daarbij een heel verhaal vertellen over India. Inmiddels hebben we de eerste presentatie gehad (verzorgd door Evelien en Leena) en het was een groot succes! We willen basisschool ‘de Rubenshof’ uit Oosterhout heel erg bedanken voor de geweldige donatie die we mochten ontvangen!

 

Evelien zamelt geld in met nieuwjaarsduik..brrr….

Op 1 Januari 2008 heeft Evelien Tulp (onze secretaresse) meegedaan aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik inScheveningen. Vreselijk flink want het was ijskoud die dag! Koud of niet, zij heeft het gedaan en heeft daarmee een mooi bedragje bij elkaar ‘gedoken’. Getuige deze foto heeft ze ook de naam van onze stichting nog even onder de aandacht gebracht. Super Evelien!

 

Maak kennis met Vansh

Als u de link ‘de kinderen van Bal Anand’ volgt kunt u kennis maken met Vansh. Een vierjarig jongetje dat ook in Bal Anand verblijft. Eén van de nieuwelingen!

 

Bijna € 2000,- bij elkaar gelopen

Zoals aangekondigd eerder op de site heeft Hieke Postma, voorzitter van Bal Anand op 30 September 2007 de marathon in Berlijn gelopen waarbij zij zich heeft laten sponsoren door vrienden, kennissen enz. Ze heeft de marathon volbracht en daarmee een bedrag van €1925,50 bij elkaar gelopen.

 

Startweekend Kerken Stiens.

In Stiens heeft de jeugd van de Gereformeerde en Hervormde gemeente tijdens het startweekend (15 en 16 September 2007) met verschillende acties (onder andere een sponsorloop, een barbecue, een nachtwake en een soort ‘Idols’) geld ingezameld ten bate van onze stichting. Daarmee is ruim € 4000,- opgehaald! Hierbij willen wij de jeugddiaconie en iedereen die zo hard meegewerkt en gegeven heeft heel erg hartelijk bedanken!

 

Eerste steen gelegd op Umang!

Tijdens het bezoek van Bas aan Umang (april 2007) heeft de officiële eerste steenlegging plaatsgevonden. Miss Sulu heeft dit geheel volgens Indiase traditie uitgevoerd.

 

Klinkende (buitenlandse) munten voor Bal Anand.

Toon Borst van kinderboerderij het Brinkie is al drie jaar bezig met het inzamelen van buitenlandse munten en oude guldens (al kunnen die vanaf nu officieel niet meer ingewisseld worden). De opbrengst hiervan komt deels ten goede aan de kinderboerderij en de andere helft gaat naar verschillende goede doelen. En vanaf augustus 2007 is onze stichting één van die goede doelen!!!! Klik op het kopje hierboven en lees het artikeltje over Toon Borst en de muntenactie. Hebt u nog buitenlandse munten liggen? Neem even contact met ons op of zoek naar één van de bussen van Toon in Amsterdam (meer info, ook over de plaatsen waar u deze bussen kunt vinden, vindt u onder het kopje ‘sponsoracties’.

 

Prijs gewonnen!!

Hieke heeft de hoofdprijs gewonnen in de fotowedstrijd ‘uw wens voor de lens’ van Elsevier Fiscaal. De prijs is maar liefst een bedrag van € 2000,- en zal gaan naar Umang!

 

Aangemerkt als zijnde een algemeen nut beogende instelling

Wij kunnen melden dat onze stichting door de belastingdienst is aangemerkt als zijnde een algemeen nut beogende instelling. Hierdoor komen de giften voor de donateurs voor fiscale aftrek in aanmerking. Rekening houdend uiteraard met de persoonlijke fiscale omstandigheden van de betrokkene. In dat geval betaald de belastingdienst dus mee aan de donatie. Met de aanvraag van de goedkeuring door het CBF zijn we nog druk doende.

Pin It on Pinterest

Share This