WIj zoeken stagiaires èn vrijwilligers

Stage lopen & vrijwilligerswerk

Zoek jij een unieke stageplaats of wil je een tijdje vrijwilligerswerk doen?
Wij kunnen je goed gebruiken!

Al sinds het ontstaan van de stichting werken wij intensief samen met vrijwilligers en stagiair(e)s. In het begin was het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen in kindertehuis Bal Anand, tegenwoordig is vrijwilligerswerk doen of stage lopen alleen mogelijk op de zorgboerderij Umang!

Voor meer informatie over het ontstaan van Umang, zie ‘wie zijn wij?’.

Wat kun je verwachten?

De jongeren die op Umang wonen helpen op hun eigen niveau zo veel mogelijk mee met de dagelijkse werkzaamheden. Iedereen heeft zijn eigen taak, bijvoorbeeld het afdrogen van de afwas, het vegen van het pad, werken in de tuin, verzorgen van de honden of helpen koken. Daarnaast is er een workshop ruimte waar de jongeren les krijgen of dingen maken voor de verkoop, zoals sieraden en kaarsjes. Dit om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden!
De jongeren werken hard en zijn erg leergierig! Ze zijn ook zeker nog niet uitgeleerd. Jij kan daar als vrijwilliger of stagiair(e) met je eigen kwaliteiten aan bijdragen! Ben jij goed in het ondersteunen en begeleiden van jongeren met een beperking? Ben jij heel creatief en kun je de jongeren nieuwe dingen leren in de workshopruimte? Ben jij goed met dieren of heb jij veel ervaring met landbouw? Ben jij heel enthousiast en denk je iets anders bij te kunnen dragen? Of ben jij meer het verzorgende type? Sinds kort wonen er ook jongeren op Umang die afhankelijk zijn van een liefdevolle verzorging. Zit jouw hart op de goede plaats? Neem dan contact met ons op!

 

Wat bieden wij?

Wanneer je op Umang aan de slag gaat, logeer je in het speciaal gebouwde vrijwilligershuis. Dit staat op het omheinde en beveiligde terrein en er is hier meer dan genoeg plek. Op Umang zijn altijd minimaal twee vrijwilligers of stagiaires tegelijk. Jullie delen dan het huis, je hebt een eigen badkamer, koelkast en woonruimte.

Je regelt en betaalt je eigen vlucht en bijkomende zaken, zoals je visum. Als vrijwilliger krijg je onderdak en drie maaltijden per dag gedurende je verblijf van ons. Je eet mee met de jongeren en geniet zo samen van de Indiase cuisine! Als stagiaire betaal je een klein bedrag voor kost en inwoning en voor de extra tijd die het personeel aan jou wil besteden voor bijvoorbeeld supervisie.
Natuurlijk ondersteunen we je in alle voorbereidingen en wij doen ook ons best je zo goed mogelijk te ondersteunen bij eventuele schoolopdrachten.

Wij vinden het belangrijk dat je in een veilige omgeving kan werken. Daarom werken wij met vertrouwenspersonen in Nederland en India en met een gedragscode.

Voor MBO stagiaires hebben wij inmiddels een SBB erkenning, zie www.s-bb.nl.

NB: Het Nederlandse bestuur biedt geen rootsreizen aan.

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiastelingen die nieuwsgierig, zelfstandig en flexibel zijn. Het liefst mensen die affiniteit hebben met jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Mensen met een achtergrond of opleiding in (para)medisch of pedagogisch werken kunnen we extra goed gebruiken! Mensen met een opleiding of achtergrond in dierenverzorging, plantenteelt of veehouderij kunnen ook hun expertise kwijt op Umang. Maar ook wanneer je iets heel anders studeert of kennis hebt op een ander vakgebied ben je uiteraard welkom! Het is het belangrijkst dat je gemotiveerd en nieuwsgierig bent en je kunt aanpassen aan een andere cultuur en werkwijze.
Misschien heb je een speciale band met Bal Anand omdat je iemand kent die er vandaan komt of, nog specialer, omdat je zélf als kind in Bal Anand gewoond hebt. Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom op Umang en uiteraard kun je dan ook een bezoek brengen aan Bal Anand!

Wanneer je naar Umang gaat verwachten wij dat je zelfstandig kunt werken, initiatiefvol bent en durft aan te pakken. Er staat jou een geweldige levenservaring te wachten in een land met een andere cultuur, andere gebruiken en natuurlijk een andere temperatuur!

 

Hoe nu verder?

Je stuur een e-mail via de website, die vervolgens bij één van de drie vrijwilligerscoördinatoren binnenkomt, te weten Yelappa Visser, Rianne Brooks of Hester de Kok. Zij zoeken contact met je, zullen eventuele vragen beantwoorden en sturen je meer informatie toe. Ze zullen je ook een inschrijfformulier vragen in te vullen met wat basisgegevens. Onderaan de pagina stellen wij ons nog even voor!

Met iedere vrijwilliger en stagiair(e) plannen we een kennismakingsgesprek waarin we in gesprek gaan over jouw verwachtingen en die van ons. Ook kun je dan natuurlijk al je vragen stellen. Als de verwachtingen overeen blijken te komen en je geschikt wordt geacht voor vrijwilligerswerk dan wel een stage op Umang, helpen we je graag verder op weg met tips voor het aanvragen van je visum, het opzetten van sponsoracties, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag, het ondertekenen van de voorwaarden zoals die vanuit India worden gesteld (de ‘terms and conditions’), het ondertekenen van de gedragscode en alle andere dingen die komen kijken bij het doen van vrijwilligerswerk of het lopen van stage in een ver land.

 

Begeleiding in India?

Terwijl je in India bent kun je altijd terecht bij je vrijwilligerscoördinator. Daarnaast zijn er in India ook meerdere aanspreekpunten. Allen spreken goed Engels. In principe zul je nooit alleen aan het werk zijn, er is altijd iemand in de buurt. Van vrijwilligers en stagiair(e)s verlangen wij dat ze iedere maand een verslagje schrijven over hun ervaringen, leerpunten en tips en trucs. Zo help je ons verder en nieuwe vrijwilligers op weg! Je sluit af met een eindverslag en bij terugkomst plannen we nog één afsluitend gesprek om ervaringen en feedback uit te wisselen.

 

Neem contact met ons op!

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden na het lezen van dit stuk en meer wilt weten! Neem dan gauw contact met ons op! Wij zien dat de stagiair(e)s en vrijwilligers, naast hun fysieke hulp en positieve inbreng ook zorgen voor de broodnodige continuïteit van goede zorg.

Samen zorgen we ervoor dat Umang steeds een stukje mooier wordt!

Rianne Brooks

Rianne Brooks

Vrijwilligerscoordinator

Rianne Brooks-Boone uit Zoeterwoude-Dorp is in 2010 als vrijwilliger naar India geweest.

Ze heeft eerst op Bal Anand gewerkt en hierna was ze bij de opening van Umang! Ze heeft de bewoners geholpen hun draai te vinden in hun nieuwe woonomgeving.

In 2011 is ze namens de Stichting nog eens terug geweest naar Umang en sindsdien is ze als vrijwilligerscoördinator actief voor de stichting en helpt ze nieuwe vrijwilligers en stagiaires die ook naar Umang willen!

Yelappa Visser

Yelappa Visser

Vrijwilligerscoordinator

Yelappa Visser is geadopteerd uit Bal Anand. In 2012 heeft zij na haar afstuderen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener ruim 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Bal Anand. Dit was de eerste keer dat zij terug is geweest naar India.

Na terugkomst is zij aan de hand van haar ervaringen en bevindingen gevraagd door de Stichting om de vrijwilligerscommissie aan te vullen.

In 2016 is zij voor de tweede keer naar India gegaan voor vrijwilligerswerk. Dit keer heeft zij een half jaar lang haar kennis en ervaring (met deze doelgroep) ingezet voor Bal Anand en voornamelijk op Umang. Met name ook vanuit het oogpunt voor nieuwe vrijwilligers.

Yelappa begeleidt als vrijwilligerscoördinator studenten en vrijwilligers met en zonder adoptieachtergrond (uit Bal Anand, India).

Hester de Kok

Hester de Kok

Vrijwilligerscoordinator

Hester de Kok uit Helmond is sinds 2017 als vrijwilliger verbonden aan de stichting.

Zij is in november 2017 vertrokken naar Umang en heeft daar 3 maanden als vrijwilliger gewerkt. Ze heeft een bijdrage geleverd aan het dagelijks leven op Umang door haar kennis en ervaring toe te passen in de Indiase praktijk. Bijvoorbeeld door te masseren en Engelse les te geven.

Na terugkomst in Nederland heeft ze zich aangemeld als vrijwilligerscoördinator en helpt ze nieuwe vrijwilligers en stagiaires die naar Umang willen. Op die manier kan ze betrokken blijven bij de stichting.

Kom jij ons helpen? Doneer of help als vrijwilliger hier in Nederland of in India. Doe vandaag nog met ons mee!

Bellen kan ook: ? 06 12 34 56 78

Pin It on Pinterest

Share This