Wat is er allemaal gaande?

Het laatste nieuws!

Wij proberen dit hier zoveel mogelijk bij te houden. Volg ons anders ook op de socials!

Meerjarenplan gepubliceerd

7 februari 2023

Wilt u ons meerjarenplan in zien? U vindt de link op de pagina ‘financiele verantwoording’

Sponsoractie Sharan en Sharmila

Beste Lezer,

Ik ben Sharan Ras. ik ben geboren in India in Bombay (Mumbai). toen ik 18 maanden oud was werd ik geadopteerd door een geweldig stel met een kinderwens. Dankzij wereldkinderen(NL) en Bal Anand (INDIA) werd ik in 1997 geadopteerd. Ik kreeg een beter leven. De voormalige directeur van het kindertehuis(Bal Anand) heeft jarenlang honderden, misschien wel duizenden kinderen een beter leven kunnen geven.

Ik ben Sharmila Ras, 22 jaar geleden geboren in Mumbai (India). De eerste 13 maanden van mijn leven heb ik in hetzelfde kindertehuis gewoond als mijn broer Sharan. De naam die ik kreeg in Bal Anand was Urvashi, op 6 juli 2001 werd ik naar Nederland gebracht naar mijn (adoptie) ouders. Ik zie mezelf inmiddels niet meer als een Indiaas meisje, maar voel me zoals ik mezelf noem verkaast, van buiten Indiase maar van binnen ben ik Nederlandse.

(Sharan) Mijn hele leven heb ik tegen Sulu (voormalig directeur) opgekeken. Deze dame heeft mij een kans gegeven om mijn eigen leven te bepalen met vrijheden in een gestructureerd gezin met veel liefde. Na jaren iets gedaan te hebben voor veel geadopteerde kinderen, functioneert ze nog steeds op de achtergrond voor Bal Anand en de later opgerichte Umang foundation (tehuis voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke handicap).Sulu en ik hebben sinds mijn adoptie altijd een speciale band gehad. Ik kijk op tegen deze geweldige,lieve en sterke vrouw. Ik kreeg een speciale plaats in haar hart, dit uitte zich bijvoorbeeld dat ik als enig kind, tijdens een meet & greet dag met duizenden adoptiekinderen, een cadeau kreeg dat voor mij zeer bijzonder was.
Ik voelde me gezien door Sulu! Sulu is nooit vergeten wie ik was, na 24,5 jaar is het eindelijk tijd om terug te keren naar het land waar ik geboren ben.  Eind februari, ga ik voor het eerst terug naar India om te zien waar ik het eerste deel van mijn leven heb gewoond. Ik ben dolblij dat ik iets terug kan doen voor Sulu, voor Bal Anand en de Umang stichting. Misschien nog belangrijker, voor de kinderen die vandaag hetzelfde meemaken als ik toen ik een baby was, een klein wezen dat wordt blootgesteld aan meerdere risicofactoren,  die veel impact kunnen hebben in hun latere leven.

(Sharmila) Door mijn ouders heb ik de mogelijkheid gekregen, om naar school te gaan en mijn diploma te behalen. Ook ben ik een paarden liefhebber en rij ik al sinds mijn 9de jaar paard. De kansen die ik hier heb gekregen om mezelf te ontwikkelen waren waarschijnlijk in India niet voor mij weggelegd. Eind februari ga ik dus voor het eerst terug naar India samen met mijn broer, zus en mijn ouders naar mijn geboorteland. Deze reis vind ik heel erg spannend, bezoek aan mijn geboorte land en het tehuis, waar ik heb gewoond, waar de kinderen wonen die nog niet de kansen hebben gekregen die ik wel heb gehad.

(Sharan) Als adoptiekind werkzaam in het onderwijs, werkzaam als voetbaltrainer en heeft gewerkt als zweminstructeur, weet ik hoe belangrijk het is om als kind een goede basis in het leven te hebben. Een veilige liefdevolle omgeving is heel belangrijk voor een goede ontwikkeling in het leven.
Ik voel me geroepen om iets te betekenen voor de kinderen die in Bal Anand en Umang foundation worden opgevangen. Ik wil graag als donateur helpen iets te betekenen voor de kinderen in India.

(Sharmila) Spannend vind ik het omdat ik hier gelukkig ben, mijn eigen huisje heb, ik werk en een lieve vriend heb, maar ik weet niet wat ik in India ga tegenkomen. Welke gevoelens gaan dit bij mij opwekken, de geuren, de geluiden enz, ik weet het niet. Wel weet ik dat ik hoop dat wij de kinderen die daar nu nog in het kindertehuis zitten een klein beetje hoop kunnen geven op een betere toekomst door ons bezoek, de kinderkleding en de knutselspullen die we meenemen naar Bal Anand en naar Umang (opvangcentrum voor kinderen met een beperking).

Wij hopen dat via bovenstaand verhaal u ook bereid bent om de kinderen daar te helpen. Via onderstaande link kunt u met een tikkie geld overmaken aan stichting kinderen welzijn van Bal Anand, ovv reis familie Ras. U bepaalt zelf hoeveel u wilt overmaken. Het ingezamelde geld  komt volledig ten goede aan de organisatie(s)  Bal Anand en de Umang foundation.  Het ingezamelde bedrag zal worden geïnvesteerd in middelen en materialen voor het adoptiehuis en de stichting om de kinderen daar te helpen in onderwijs en/of zorg.

Wij willen u bedanken voor het aandachtig lezen van ons verhaal, geschreven vanuit ons hart!

Nieuwsbrief

decmeber 2022

Het is al even geleden dat u een Nieuwsbrief van ons hebt ontvangen. De laatste 2 berichten waren in de vorm van brieven waarin we u kennis gaven van de uitzending van Kees van der Spek en van de alarmerende berichten die wij hadden ontvangen gedurende de zomer over deze uitzending en over Bal ANAND en Umang.

Een van de acties die wij moesten ondernemen van het CBF n.a.v. deze berichten was een financieel onderzoek laten uitvoeren in India; dat onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden.

In deze Nieuwsbrief staat een uitgebreid verslag van onze penningmeester die zelf naar India is afgereisd om op het onderzoek toe te zien en om met het Indiase bestuur te overleggen.
Op 15 november heeft de betreffende uitzending van het programma ‘Oplichters aangepakt’ plaatsgevonden. Hoe triest het ook is dat geadopteerden die graag hun biologische familie willen vinden daar niet in slagen, wij hebben geen enkel bewijs gezien van disfunctioneren van onze Stichting. Wij organiseren geen rootsreizen en hebben daar als Stichting niets mee te maken.
We hebben onze Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand opgericht om de gehandicapte kinderen een menswaardig bestaan te geven en we hopen dat dat gecontinueerd kan worden. We zijn enorm blij met uw steun de afgelopen jaren en voor de bemoedigende woorden die we van velen mochten ontvangen.
Hartelijk dank daar voor!

download en lees de complete nieuwsbrief hier >>

 

 

 

Nieuwsbrief

11 augustus 2022

Beste trouwe donateurs van onze stichting,

Wij willen de volgende belangrijke informatie met u / jullie delen.
Sinds een aantal weken ontvangen wij dagelijks mails en berichten via Social media van (ons onbekende) geadopteerden met daarin ernstige klachten en beschuldigingen aan het adres van Sulu en Madhavi. Deze klachten en beschuldigingen kunnen zeer ernstig zijn voor onze Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang en voor onze bijdrage aan het voortbestaan van Umang. Afgelopen week zijn er tevens bedreigingen gedaan aan het adres van twee van onze bestuursleden.

Hoewel wij als Stichting geen bemoeienis hebben met de roots reizen (de zoektocht van geadopteerden naar biologische familie in India), nemen we alle mails met deze informatie uiterst serieus en proberen in persoonlijk contact te komen met de schrijvers van deze mails en andere betrokkenen. Ook zijn wij hierover wekelijks in gesprek met Sulu en Madhavi en het Indiase Stichtingsbestuur (WWTI).

De klachten en beschuldigingen gaan onder andere over zeer teleurstellende ervaringen van geadopteerden m.b.t. hun roots reizen, over het verstrekken van valse informatie door Sulu en Madhavi, de zeer hoge kosten van de zoektochten en over vermeende diefstal door Sulu van geld van de geadopteerden. Verder is er ook melding van mishandelingen van bewoners en personeel van Bal Anand en Umang.
Er is door een geadopteerde contact gezocht met een misdaadjournalist van RTL, de heer Kees van der Spek.

Hij is onlangs samen met haar en één van zijn medewerkers afgereisd naar India. Ze zijn onaangekondigd gearriveerd in Bal Anand en deden zich voor als vriendin van de geadopteerde en vader van de vriendin. Vervolgens hebben ze een gesprek gehad met Ms Madhavi en de volgende dag met Ms Sulu. Er wordt gezegd dat van deze gesprekken met verborgen apparatuur opnames zijn gemaakt. Ook hebben ze een wijk in Mumbai bezocht op zoek naar de biologische familie van de geadopteerde. Zeer waarschijnlijk zijn ook hiervan heimelijk opnames gemaakt die in de uitzending gaan komen. Sommige mailschrijvers melden dat onze Stichting ook genoemd en beschuldigd wordt.
De heer Van der Spek heeft zelf geen contact met ons gezocht en tot op heden nog niet gereageerd op ons verzoek om contact. Daardoor weten wij niet wat er in de uitzending komt en op wat voor manier onze naam genoemd zal worden.

De uitzending zal zoals wij gehoord hebben, eind oktober te zien zijn.
We willen u/ jullie graag in een vroeg stadium informeren zodat jullie het via ons horen en niet via anderen op bijvoorbeeld sociale media.
Momenteel zijn wij dagelijks bezig om zoveel mogelijk feitelijke informatie vanuit alle betrokkenen te krijgen zodat we zo zorgvuldig mogelijk de juiste stappen kunnen nemen.

Uiteraard staat hierbij het welzijn van de (gehandicapte) kinderen in Bal Anand en de jong volwassenen in Umang voorop!
Met onze fijne ontmoeting van de ‘meet en greet’ met Sulu en Madhavi nog vers in ons geheugen is het erg vervelend om u dit te moeten schrijven.
U kunt er van op aan dat wij ons zeer verantwoordelijk voelen en als dat nodig is ook onze verantwoordelijkheid zullen nemen.

We kunnen ons voorstellen dat deze mail vragen bij u oproept, wij zijn bereikbaar via ons mailadres. Vanwege de vakantie van het secretariaat zullen vragen na 21 augustus beantwoord worden.
We houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hartelijke groet,
namens het bestuur van Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang

Fokje ter Veen, secretaris

Nieuwsbrief

september 2022

Beste donateurs en anderen die de Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang een warm hart toedragen,

Op 11 augustus hebben we u/jullie geïnformeerd over het volgende:

Vanaf 17 juli hebben we een paar weken lang mails en berichten via Social Media van (ons onbekende) geadopteerden ontvangen met daarin ernstige klachten en beschuldigingen aan het adres van Sulu en Madhavi, dit naar aanleiding van het bericht dat Kees van der Spek, misdaadverslaggever van RTL, een uitzending gaat maken over Sulu Kalro en Madhavi Mhatre.

 

Voor zover nu bij ons bekend is zal de uitzending plaatsvinden op 1 november; we zijn niet op de hoogte van de inhoud van deze aflevering.

Hierbij brengen we u op de hoogte van de stappen die we hebben ondernomen sinds onze laatste berichtgeving:
We hebben o.a.

  • Aangifte gedaan;
  • Juridische bijstand gevraagd;
  • Kees van de Spek benaderd (hoor en wederhoor), echter geen reactie;
  • Het CBF, goede doelen Stichting op de hoogte gebracht. Daardoor zijn we onder verscherpt toezicht komen te staan;
  • Het contact met Sulu ‘on hold’ gezet (na meerdere overleggen met Indiaas bestuur, dus ook Sulu);
  • Kwartaalbetalingen ‘on hold’ gezet;
  • Donateurs op de hoogte gebracht;
  • Op sociale media geen berichten geplaatst;
  • Opdracht gegeven voor een extern onderzoek in India betreffende de financiën.

De ontstane situatie zal tevens op de website komen te staan.

Wij organiseren geen rootsreizen en hebben daar als Stichting niets mee te maken. Door de schrijvers van de appjes en mailtjes worden wij daar nu wel verantwoordelijk voor geacht.
We zijn echt aangedaan hierdoor en door de zeer ernstige beschuldigen die we over Sulu en Madhavi binnen hebben gekregen; het raakt ons in het hart. Tot nu toe hebben we nog geen enkel concreet bewijs ontvangen, wel weten we dat er soms fake emailadressen zijn gebruikt.
We hebben onze Stichting Welzijn kinderen van Bal Anand opgericht om de gehandicapte kinderen een menswaardig bestaan te geven en we hopen dat dat gecontinueerd kan worden.

Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur van Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang,
Fokje ter Veen
secretaris

Kom jij ons helpen? Doneer of help als vrijwilliger hier in Nederland of in India. Doe vandaag nog met ons mee!

Bellen kan ook: ? 06 12 34 56 78

Pin It on Pinterest

Share This