Allereerst willen wij u er op attenderen dat u ook een kind persoonlijk kunt sponsoren!
Op die manier kunnen wij voor ieder kind de (soms kostbare) extra zorg, medicatie, therapie, ingrepen of operaties bekostigen.
Bovendien willen wij alle kinderen die daartoe enigzins in staat zijn de mogelijkheid geven onderwijs te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het sponsoren van een kind>>

TRUPTI

Born on 23/9/2012 – cerebral palsy coupled with Mental Retardation.

TRUPTI

 

 

 

 

 

Verdere info volgt

 

 

 

UMA

Born on 8/9/2007- deaf & dumb.

UMA

 

 

 

 

Verdere info volgt

 

PARI

Pari

Pari is een prachtig klein meisje geboren in 2009.
Zij is gevonden op het spoor, verlaten en met verschillende verwondingen, toen ze nog maar een paar dagen oud was.
Pari blijkt helaas doof en blind te zijn en ook heeft ze een hersenafwijking waardoor ze trager in haar ontwikkeling is.
Gelukkig doet ze het nu, op de afdeling in Bal Anand, erg goed. Ze maakt goed contact met de verzorgsters en is ondankt haar grote handicap een ontzettend vrolijk kind die de dingen toch goed oppakt.
Haar naam betekent: fee en een betere naam had ze ook niet kunnen krijgen met haar innemende lach en prachtige gezichtje.
Voor Pari geldt zeker het motto: Klein maar dapper!
Wij zoeken voor Pari nog sponsoren zodat zij de juiste therapie en behandelingen kan krijgen en ze zich kan ontwikkelen tot een zo zelfstandig mogelijke jonge vrouw!

 

PALLAVI

pallavi

Pallavi is nog maar kort in Bal Anand. Zij is geboren op 21 februari 2007 (geschat aan de hand van botfoto’s).
Zij is gevonden op straat in de omgeving van Nagpur en werd daar naar een tehuis gebracht.
Vanwege haar medische problemen werd ze naar Bal Anand overgebracht waar ze op 15 september is opgenomen.
Pallavi heeft veel medische problemen. Zo heeft ze een craniosynostenose (te vroeg gesloten schedelnaden).
Ten gevolge hiervan heeft ze een microcephaly met dysmorphic features (extreem kleine schedel en meer lichaamskenmerken die afwijken).
Ook heeft ze een grote navelbreuk en lijdt ze aan dermatitis (huidontsteking).
Volgens de rapporten van de artsen die haar onderzocht hebben heeft Pallavi zo spoedig mogelijk neurochirurgie nodig om te zorgen dat haar schedel zich toch verder kan gaan ontwikkelen.
Wanneer ze niet spoedig geopereerd wordt zal allereerst haar oogzenuw in de verdrukking komen en dan zal Pallavi blind kunnen raken!
Mensen die Pallavi ontmoet hebben en kennen omschrijven haar als een schattig kind!
Ze houdt wel van aandacht en activiteiten en houdt helemaal niet van slapen!
Wel heeft ze nog volledige hulp nodig met alles: eten, kleden enz. enz. al doet ze wel vreselijk haar best hetzelfde te kunnen dan de anderen.

Pallavi heeft inmiddels een paar operaties achter de rug en het gaat goed met haar!

 

AARTI

aarti

Aarti is geboren op 11 Oktober 1992. Zij is zwaar verstandelijk gehandicapt maar heeft desondanks toch veel dingen geleerd. Ze kan zichzelf aankleden, kan zelf eten en kan ook kleine opdrachten uitvoeren. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn. Op het oog lijkt ze nauwelijks conctact te kunnen maken maar ze reageert erg positief op wat individuele aandacht. Klopspelletjes, aaien enz. Ze is rustig aanwezig en de andere kinderen helpen haar met van alles en nog wat.
Ze is het gelukkigste wanneer ze lekker in haar eigen wereldje kan zijn. Op Bal Anand leert ze nu om de vloer te vegen.
Aarti woont op Umang en is daar helemaal in haar element!

 

AKSHAYE

akshaye

Akshaye is geboren op 1 Juni 1998. Hij is zwaar verstandelijk gehandicapt en heeft volledige zorg nodig. Hij ligt helaas bijna de hele dag in zijn bedje.
Hij is een vrolijke jongen die helaas veel op zijn bedje ligt. Hij leert nu om rechtop te zitten wat hij erg leuk vind. Als je hem een klein beetje aandacht geeft dan heeft Akshaye een goeie dag, hij lacht dan van oor tot oor naar je.
Akshaye woont in Bal Anand maar we hopen dat, zodra de faciliteiten voldoende zijn, ook hij naar Umang kan verhuizen en meer naar buiten zal kunnen.

 

ANU

anu

Anu is geboren op 25 Juni 1996. Zij is één van de kinderen die erg veel vooruitgang boekt.
Kon zij eerder bijna niet praten, inmiddels praat ze steeds duidelijker en heeft ze ook steeds meer te vertellen.
Ze krijgt onderwijs en dat gaat redelijk. Anu heeft wel veel gedragsproblemen en dat is voor haar maar ook zeker voor de andere kinderen en de leiding soms erg lastig.
Verder is ze dol op dansen.
Ze is lekker eigenwijs en wil graag aandacht. Als de andere kinderen aandacht krijgen kan ze snel jaloers worden. Anu krijgt steeds meer verantwoordelijkheden op Bal Anand, zoals schoonmaken en helpen in de keuken.

 

BITTOO

bittoo

Bittoo is geboren in Juli 1990. Hij loopt verstandelijk wat achter maar doet het goed.
Hij houdt van sporten: zwemmen en dansen. Hij heeft hiermee ook al mooie prijzen gewonnen!
Het leukste klusje vind hij zijn kamer schoonmaken en in de keuken helpen.
Voor hem zal Umang volop mogelijkheden bieden!
Op Umang wil Bittoo heel graag in de tuin werken en voor de planten zorgen.
EKRA

ekra

Ekra is waarschijnlijk geboren in 1996.
Zij is een klein wonder; overgekomen uit een ander tehuis waar ze niet gelukkig was en veel problemen had maar in Bal Anand voelt ze zich helemaal thuis en daar is ze ontzettend opgebloeid.
Ze gaat naar een speciale school voor moeilijk lerende kinderen en doet het daar uitstekend!
Ze is verstandelijk behoorlijk achter maar heeft meer van voldoende mogelijkheden om vooruit te komen met de juiste begeleiding.
In ieder geval heeft ze power genoeg!
Ekra is een hele slimme meid ondanks haar verstandelijke beperking. Ze doet het heel goed op school, houdt alles in de gaten op Bal Anand en helpt waar ze kan. Ze kan zich zelfs verstaanbaar maken in het Engels. Daarbij is het een echte grappenmaker en is ze altijd vrolijk!

 

FAROOQ

ekra

Farooq is geboren in Juni 1990. Hij is lichamelijk gehandicapt en heeft enigzins moeite met leren. Hij is altijd samen met Ekra naar een school gegaan voor moeilijk lerende kinderen waar hij het altijd goed deed. Inmiddels is Farooq klaar met school.
Wel leert hij nu nog veel bij (rekenen, zijn eigen winkeltje runnen op Umang enz.)
Na een operatie kan hij zich met krukken redelijk voortbewegen. Eerder kon hij zich alleen ‘voortslepen’.
Hij is behoorlijk zelfstandig ondanks zijn handicap en hoewel hij op straat veel bekijks heeft door zijn manier van voortbewegen en praten is hij zelfverzekerd en vrolijk.
Hij spreekt heel behoorlijk Engels maar is door zijn spraakproblematiek (mondmotoriek en stem) soms wat lastig te verstaan.
Farooqh woont nu tijdelijk op Sanjan Home, waar hij het prima naar zijn zin heeft, al mist hij zijn vrienden van Bal Anand wel. Dit is een mooie voorbereiding op Umang.

 

MAHESH

ekra

Mahesh is geboren op 31 januari 1999 Hij is volledig blind.
In het begin was hij doodsbang voor mensen maar inmiddels is hij vertrouwd met de mensen op hem heen. Hij houdt er ook van mee te gaan naar buiten.
Hij krijgt begeleiding om zoveel mogelijk zelf dingen te leren.
Mahesh gaat hij ook naar een school voor blinden en daar doet hij het geweldig! Of er meer voor Mahesh mogelijk is moeten we bekijken. Wij denken zelf van wel.
In de tijd dat wij hem nu kennen is hij al behoorlijk veranderd en als hij de juiste begeleiding krijgt moet er best veel voor hem te behalen zijn.
Mahesh krijgt touchtherapy omdat hij ook overgevoelig is voor aanrakingen. Deze slaat goed bij hem aan. Op Bal Anand leren ze hem nu om zelfstandig naar de toilet te gaan als hij moet. En hij leert nu met behulp van Rushika hoe hij zelfstandig moet eten. Het is een echte acrobaat die het heerlijk vind om rond te springen en te klimmen.

 

MEERA

ekra

Meera is geboren op 17 februari 1994 en is een autistisch meisje.
Ze schreeuwt veel en beschadigde zichzelf soms hoewel dat door de tijd heen hoewel dit gedrag door de tijd heen, dankzij de nodige begeleiding, behoorlijk verbetert is.
Meera is dol op zwemmen; dat vindt ze echt het mooiste dat er is! Ze heeft het ook altijd over haar zwemleraar. In het zwembad geniet ze van met volle teugen.
Een hekel heeft ze aan grote drukte. Ze is op haar best in een vertrouwde omgeving.
Wanneer ze ‘vreemde’ mensen aardig begint te vinden weet ze zich vaak geen houding te geven en wisselen slaan, knijpen en knuffelen elkaar in snel tempo af. Gelukkig is ook dit gedrag steeds beter corrigeerbaar.
Verder kan ze erg mooi tekenen. Ze gaat naar een speciale school en daar gaat het goed.
Later, als ze naar Umang gaat, zal ze het super vinden om de koeien te verzorgen, haar favoriete dier.

 

RAZIA

ekra

Razia is geboren op 28 februari 1982. Zij is de oudste van alle kinderen die momenteel in Bal Anand wonen.
Ze is verstandelijk gehandicapt en heeft beperkte vaardigheden. Maar de vaardigheden die ze heeft benut ze ten volle.
Ze vind het leuk om te helpen in de keuken, helpt met de kleintjes, helpt de verzorgsters met huishoudelijk werk enz.
Razia is een vrolijke dame die zich erg thuisvoelt op Umang en de mensen en medebewoners daar als haar echte familie beschouwd.
Razia is op Umang geweldig opgebloeid en ook met sprongen vooruit gegaan in haar ontwikkeling.

 

RUSHIKA

ekra

Rushika is geboren op 24 augustus 1989.
Haar verstandelijke vermogens zijn maar zeer licht beperkt maar er zijn veel dingen die zij uitstekend kan. Ze gaat naar school waar ze handwerken het leukst vind.
Daarnaast helpt graag mee in de keuken en met andere kleine klusjes. We moeten soms zelf even stop zeggen zodat ze ook met de andere meiden wat leuks kan doen, ze voelt zich erg verantwoordelijk voor alles. Ze helpt de verzorgers nu mee om Aarti junior en Mahesh zelfstandig te leren eten.
Ze houdt erg van dansen, films en muziek. Op Umang heeft Rushika veel verantwoordelijkheid en leidt zij een gelukkig leven.

 

VIVEK

vivek

Toen hij nog erg klein was is Vivek door de politie van de spoorwegen gevonden op één van de perrons.
Zij hebben hem toen naar Bal Anand gebracht.
Vivek heeft verschillende beperkingen. Zo is hij verstandelijk beperkt en kan hij niet praten waardoor hij moeilijk dingen duidelijk kan maken aan anderen. Maar ook heeft hij spasmen waardoor hij ook veel fysieke dingen niet kan.
Vivek leeft helemaal op wanneer hij wat aandacht krijgt en vooral wanneer hij in de rolstoel mee naar buiten mag!
Hij is inmiddels geopereerd aan zijn benen maar hiermee is voor hem nog weinig verbetering opgetreden.
Helaas is Vivek een zwaar lichamelijk en geestelijk beperkt kind waarmee het niet erg goed gaat.

 

SHALAKA

ekra

Shalaka is geboren op 27 augustus 2001. Eén van de jonge kinderen dus. Ze is blind en daarbij verstandelijk zeer beperkt. Ze maakt contact en lacht als ze je voelt of wanneer je contact met haar maakt. Ze houdt erg van muziek luisteren.
Met de juiste begeleiding en therapie zijn er misschien nog genoeg mogelijkheden voor Shalaka.
Helaas is nu juist die begeleiding en therapie één van de punten die meer aandacht verdiend.
Ook voor Shalaka zijn we dan ook heel blij met vrijwilligers die zo nu en dan op vrijwillige basis Bal Anand voor kortere of langere tijd bezoeken.
Shalaka leert nu om zittend te eten, dit kan ze nu nog niet zo lang volhouden, maar het gaat steeds beter. Je kan haar helemaal gelukkig maken met een lekkere zoete hap als eten en een dansje op vrolijke muziek.

 

SUHDIR

sudhir

Suhdir is geboren op 26 november 1996. Hij is zwaar verstandelijk beperkt en spastisch.
Hij reageert op muziek door te bewegen wat gunstig werkt op zijn spasmen.
Sudhir heeft intensieve zorg en therapie nodig maar ligt helaas veel te vaak alleen in zijn bedje opgerolt.
Voor Sudhir willen we vooral proberen extra zorg en therapie in Bal Anand te bewerkstelligen. Umang zal voor hem nog lang niet aan de orde zijn behalve wanneer we ook daar ook een accomedatie kunnen realiseren voor de zwaar gehandicapte kinderen.
Sudhir ligt vaak alleen, maar hij wordt steeds meer betrokken bij de andere kinderen. Hij leert nu rechtop te zitten op de stoel. Dit gaat heel goed en hij geniet hier heel erg van, dan kan hij lekker rondkijken naar de andere kinderen.

 

SUJEET

ekra

Sujeet is geboren op 25 juli 1988. Ook hij hoort bij de oudere kinderen.
Hij is verstandelijk gehandicapt en een wat stille jongen.
Zijn bewegingen zijn verbetert door therapie. Hij houdt van dansen en films kijken. Op het moment leert hij hoe hij een naaimachine gebruiken moet.
Sujeet is een bewoner van het eerste uur op Umang en is daar erg gelukkig!

 

USHA

ekra

Usha hoort ook bij de oudere kinderen van het project.
Zij is geboren op 8 november 1987. Ze is verstandelijk beperkt en kon tot voorkort niet lopen vanwege lichamelijk problemen.
Door wilskracht èn de kans die ze kreeg een operatie aan haar benen te ondergaan kan ze nu met krukken redelijk lopen! Ze moet hiervoor wel elke dag haar oefeningen doen, hier is ze af en toe een beetje lui in.
Ze is een geweldige meid. Inmiddels zit ze niet meer op school.
Usha woont op Umang en vind het daar erg leuk! Verder vind ze het heerlijk om echte meidendingen te doen, mooie kleren aan, nagellak op, lippen stiften.
Ze heeft veel orthopedische hulpmiddelen (corset, beugels) nodig en doordat die vaak slecht passen ondervindt ze de nodige beperkingen.
Sponsoring van deze attributen is welkom!

 

VANITA

ekra

Vanita is geboren op 15 april 1995. Zij is verminkt in haar gezicht en is verstandelijk gehandicapt. Ze gaat wel naar school maar boekt weinig vooruitgang.
Ze is erg in zichzelf gekeerd. Ze is wel graag onder de mensen overigens.
Haar zelfredzaamheid is beperkt, ze heeft met veel dingen hulp en begeleiding nodig.
Ze krijgt zo nu en dan eens spraaktherapie omdat haar spraak erg slecht is (mede door de verminkingen aan haar gezicht en mond) maar die therapie levert nog weinig resultaat.
Met één op één therapie zou Vanita misschien meer vooruitgang boeken.
In Bal Anand leert Vanita nu wat beter voor zichzelf te zorgen, en ze heeft een vaste taak gekregen om de trap te vegen. Je moet alles vaak herhalen tegen haar omdat ze niet altijd goed luistert…Oost-Indisch doof!
Ze kan wel steeds meer dingen zelf. De stappen die ze maakt zijn heel klein, maar langzaamaan komt ze er wel.

 

VISHAL

ekra

Vishal is geboren op 21 februari 2003. Hij is blind en zowel geestelijk als lichamelijk beperkt en totaal afhankelijk.
Ook voor Vishal zal dus onze aandacht voornamelijk uitgaan naar het ontwikkelen van activiteiten in Bal Anand.
Vishal is een hele vrolijke jongen die het uitschatert als je hem wat aandacht geeft. Hij leert nu om rechtop zittend te eten. Dit gaat heel goed, in het begin werd het een hele kliederboel en nu zit hij, zonder de hulp van anderen rechtop tegen de muur als hij moet eten.

 

UDYOGI

ekra

Udyogi is geboren op 23 maart 1999. Zij lijdt aan het (aangeboren) Klippel Trenaunay Weber syndroom dat helaas nooit in beginstadium behandeld is waardoor zij een zeer ernstige vergroeiing van haar linker been had. Deze was doordat haar aders erg uitgezet waren en vanwege een ernstige overgroei van bot en weke delen enorm groot, dik en zwaar. Ze leed daar erg onder en was ten gevolge hiervan slecht mobiel (hoewel toch grotendeels zelfredzaam).
Ook werd ze eerder nogal eens geplaagd. Ze was erg op zichzelf.
Ze houdt van sieraden en lekker zoete dingen.
Udyogi is inmiddels in april 2008 geopereerd aan haar been. Helaas was er geen andere mogelijkheid dan het been te amputeren en dat was een grote, risicovolle ingreep in het geval van Udyogi. Maar gelukkig is de operatie goed geslaagd en zal Udyogi veel mobieler kunnen worden en veel meer toekomst perspectief krijgen! Udyogi is daarnaast dankzij de aandacht en stimulatie van Elin (een Nederlandse onderwijzeres die anderhalf jaar in India woonde met haar echtgenoot en in die periode vrijwillig in Bal Anand heeft gewerkt) ongelofelijk opgebloeid en van een bang vogeltje veranderd in een vrolijke meid die erbij hoort!
Een grote pluim voor Udyogi èn Elin!
Udyogi gaat nu naar het klasje op Bal Anand hier doet ze het hartstikke goed! Ze heeft een flinke dosis zelfvertrouwen gekregen en is het liefste met haar vriendinnetjes aan het spelen en aan het tutten.
Met Udyogi gaat het erg goed!

 

POOJA

ekra

Pooja is geboren op 7 februari 1989. Zij heeft een beenlengte verschil waaraan zij hopelijk spoedig geopereerd kan worden waardoor ze mobieler wordt.
Ze is verstandelijk licht beperkt maar kan met de juiste begeleiding zichzelf goed redden.
Ze is dol op kleding, make-up, muziek en films: dol ook op meiden-dingen.
Pooja heeft met de sieraden die zij maakt al eens een prijs gewonnen!
Verder is ze dol op gezelligheid en is graag in het gezelschap van haar vrienden en vriendinnen binnen Bal Anand.
Pooja heeft veel zin om naar Umang te verhuizen, maar ze zal de drukte van Bal Anand wel gaan missen. Ze vind het fijn dat haar vriendinnen ook meegaan. Pooja wil het liefste in het winkeltje gaan werken, om haar eigen gemaakte spulletjes te verkopen.

 

PAYAL

ekra

Payal is geboren op 15 juli 1990.
Ze heeft enige gezondheidsproblemen en is verstandelijk enigszins beperkt. Ze gebruikt ook medicijnen.
Ze gaat naar school en het gaat op zich goed met haar. Zij houdt van sporten is daar ook echt erg goed in!
Rennen, rolschaatsen… noem het op en Payal kan het!
Soms doet ze mee aan sportwedstijden voor gehandicapte kinderen en heeft hierin flink wat prijzen gewonnen, zelfs eentje van de Special Olympics!!!
Ze is super enthousiast en is graag overal bij. Voor Payal zal Umang perfect zijn.
Ze wil heel graag leren hoe ze het fruit goed moet verzorgen en wat je er allemaal kan. Ze heeft ook de wens uitgesproken om nog eens een echte kookcursus te volgen.

 

ZUBEN

ekra

Zuben is geboren op 4 december 1991.
Hij is verstandelijk beperkt en had vroeger geregeld last van woede aanvallen die hij gelukkig steeds beter kan sturen en die inmiddels voor zowel hemzelf als zijn omgeving redelijk hanteerbaar zijn geworden.
Hij houdt van sport en houdt er erg van te helpen met het dragen van spullen bij boodschappen doen etc. Van televisie en muziek hou hij minder! Hij zoekt af en toe heel bewust even de rust op (voor zover aanwezig in een altijd rumoerig en druk tehuis) omdat hij daar behoefte aan heeft.
Zuben is een echte puber nu, en dat is soms lastig voor de verzorgers en kinderen. Maar hij kan ook heerlijk met je komen knuffelen.
Op Umang doet Zuben het erg goed. Hij heeft er zijn eigen plek, zijn eigen ritme, zijn eigen klussen en is er helemaal tot bloei gekomen.

 

SANMITRA

ekra

Sanmitra (op deze foto samen met één van onze ambassadrice Thea Adams) is een jongen die geboren is op 4 november 2001.
Hij is verstandelijk beperkt en kon toen hij in Bal Anand kwam niet praten of zich uitdrukken. Al snel maakte hij hierin vorderingen en inmiddels kletst hij de oren van je hoofd!
Ook had hij in het begin moeite met eten. Gelukkig behoort ook dat tot het verleden! Hij eet als de beste!
Het is een ontzettende lieve knuffelkont met een geweldig lief en ondeugend snuitje!
De anderen zijn dol op hem en sjouwen veel met hem rond.
Sanmitra is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Hij doet het ontzettend goed op school, heeft veel vriendjes op Bal Anand waar hij soms wat kattenkwaad mee uithaalt.

 

AKSHATA

ekra

Akshata is geboren op 28 november 2001.
Leek zij in eerste instantie verstandelijk wat achter, inmiddels is het één van de slimste meiden die er rondlopen!
In het begin kon zij vanwege een hoog gehemelte niet normaal eten en slikken. Inmiddels gaat dat wel beter.
Praten kan ze nog niet heel goed, maar de logopedie helpt heel goed. Ze kan zelfs een paar woordjes Engels.
Met de nodige therapie moet er voor haar echter veel meer inzitten.
Akshata gaat naar een speciale school waar ze veel aandacht krijgt. Hier doet ze het fantastisch en is ze de slimste van de klas. Akshata vind het erg leuk om foto’s te maken, zodra er een fototoestel in de buurt is wil ze ook even een mooi plaatje schieten.

 

VANSH

ekra

Vansh is geboren op 13 Juni 2003. Hij is overgekomen vanuit een ander kindertehuis waar hij in verband met zijn handicap therapie zou moeten krijgen die ze hem daar niet konden bieden. Hij is geestelijk gehandicapt en heeft lichamelijke beperkingen waarvoor hij nu, in Bal Anand, wel therapie krijgt. Hij maakt daarbij goede vorderingen. Hij kan inmiddels zelf eten en drinken en kan kleine opdrachtjes uitvoeren. Vansh is erg geliefd bij de andere kinderen.
Vansh is een lief maar ondeugend mannetje.
Hij kan goed voor zichzelf zorgen, maar de andere kinderen helpen hem graag waardoor hij wat lui wordt. Vansh is aangemeld om naar een speciale school te gaan.
Op dit moment leert Vansh om op tijd naar de wc te gaan.
Dit vergeet hij vaak doordat hij geconcentreerd aan het spelen is.

 

MUNNA

ekra

Munna is door de politie op straat gevonden. Daarna is Munna in Bal Anand terecht gekomen. Doordat Munna toen niet aan de politie kon vertellen wie hij was of waar hij vandaan komt, weten we eigenlijk niets van de achtergrond van hem. Eenmaal binnen bij Bal Anand, is hij enorm ontwikkelt en gegroeid. Munna kan niet lopen, en heeft een verstandelijke beperking. Maar hij doet ontzettend zijn best, en kan steeds meer zelf. Hij heeft een operatie nodig aan zijn benen, zodat hij straks wel zelfstandig kan lopen. Ook mag hij binnenkort naar school. Munna is een vrolijke, lieve jongen die graag helpt met de klusjes die moeten gebeuren en het fijn vind om samen met zijn vriendjes Vansh en Kishore lekker te spelen.

 

KISORE

ekra

Kishore is een vrolijk mannetje, ondanks zijn handicaps. Hij is spastisch en kan daardoor ook niet lopen. Daarbij kan hij niet praten. Toen hij al wat ouder was is hij gevonden door de politie. Waarschijnlijk hebben zijn ouders hem ergens achtergelaten omdat ze zagen dat hij gehandicapt was en niets kon. Gelukkig heeft de politie hem naar Bal Anand gebracht. En hier heeft hij al een hoop geleerd. Zo kan hij heel goed zelf naar de wc, en alleen eten lukt hem ook steeds beter. Hij gaat zelfs alleen de trap af als hij naar beneden moet, dankzij het vele oefenen met de therapeut! Elke week krijgt hij logopedie, hij kan niet leren praten maar begrijpt alles wel steeds beter.
Kishore gaat geregeld eens een weekendje naar Umang waar hij het heerlijk vind.

 

AARTI (junior)

ekra

Aarti is een meisje wat gevonden is door de politie, er is dus verder weinig over achtergrond bekend. Ze heeft een bottentest gehad, om te kijken hoe oud ze ongeveer is, en geschat wordt dat ze in 2006 geboren moet zijn.
Aarti is blind en vrijwel helemaal doof – stom. Ze kan daarbij niet lopen en is heel gevoelig voor aanrakingen. De wereld om haar heen is dus één groot raadsel.
Dankzij alle aandacht die ze krijgt op Bal Anand en de verschillende therapieën gaat ze steeds meer op ontdekking en leert ze steeds meer dingen bij. Aarti is steeds meer op haar plek en laat steeds vaker haar betoverende lach zien. Je kan haar echt blij maken met een lekker hapje eten.

 

In dierbare herrinnering: vlinder

DIMPLE (1998 – 18 januari 2008)

ekra

Helaas is onze lieve Dimple, waarschijnlijk geboren in 1998, op 18 januari 2008 in Mumbai overleden ten gevolge van een luchtweginfectie.
Zij was een prachtig maar zwaar verstandelijk gehandicapt meisje.
Beroemd om haar mooie ‘smile’.
Ze zal door ons en iedereen in Bal Anand heel erg gemist worden.